Sijoituskoira

Pienimuotoisesti kasvattavan kennelin omistajalla ei voi olla määräänsä enempää koiria yhtäaikaa. Jotta kaikille koirille voidaan taata laadukas elämä ja hoito, ovat sijoituskodit enemmän kuin kullanarvoisia.

Ideaalitilanteessa sijoitus on kummallekin voitto: Sijoituskoti saa varmasti pentueen lupaavimman koiran ja kasvattajalla on mahdollisuus pitää laajempaa geneettistä pohjaa kasvatustyölleen. Sijoituskoira voi olla myös jonkin toisen kennelin koira, jonka kasvattaja katsoo tärkeäksi omalle kasvatustyölleen.

Sijoituskoirasopimuksen tekemisessä vaaditaan molemminpuolista joustavuutta sekä avoimuutta ja rehellisyyttä. Sijoituskoirasopimuksen tekemisessä ei myöskään ole haittaa siitä että sekä tulevan kodin että kasvattajan näkemykset ovat kohtuullisen samanlaisia. Snaggletooth's:n sijoituskodeilta toivomme, että ne sijaitsisivat maksimissaan 100 kilometrin päässä Mäntsälästä. Toki tästäkin voidaan poiketa riippuen siitä mitä sovitaan. Tärkeintä sopimusten tekovaiheessa on molempien miettiä mitä haluaa sopimukseen kirjattavan lisäehdoiksi. Sopimukset tehdään aina kirjallisesti. Kennelliitto on tarkka siitä, että kasvattajan ja tavan koiranostajan sopimukset ovat reiluja ostajaa kohtaan, eikä niissä saa olla mitään sellaista ehtoa, joka muodostuu ostajalle kohtuuttomaksi.

Uroksen sijoitus:

Uros on ilman muuta helpompi, jälleen sekä ostajalle että myyjälle sijoittaa, koska uroksen käyttämiseen ei liity synnytystä. Uroksen astutusten määrä kirjataan sopimukseen yhteistyössä ja siitä voidaan aina joustaa alaspäin, mikäli haluttu tavoite saavutetaan tätä ennen. Kennelliiton sopimuspohjassa uroksen astutusmäärä on lähtökohtaisesti korkeintaan kolme.

Kennelliiton sopimuspohja koskien uroksen sijoitusta:


Nartun sijoitus:

Nartun sijoitus vaatii molemmilta osapuolilta enemmän kuin uroksen. Nartun juoksut, astuttaminen ja synnytys tuovat mukanaan suurempia riskejä mm. komplikaatioiden muodossa. Sijoituskodin on ymmärrettävä minkälaiseen touhuun ollaan lähtemässä ja kasvattajan on tehtävä selväksi että näin todella on. Nartun sijoitus käsittää yhden pentueen, mutta sopimus voidaan myös purkaa ennen määräaikaa, mikäli kasvattaja ei koe tarvetta koiraa käyttää jalostukseen.

Kennelliiton sopimuspohja koskien nartun sijoitusta:

Meillekkö sijoituskoira?

Mikäli koet että voisit olla sopiva sijoituskoti, tai sinulla on kysymyksiä kuviosta, älä epäröi ottaa yhteyttä! Yhteydenottolomakkeen löydät ylävalikosta.